Memmingen-schenktKrematorium Memmingen schonk in juni 2015 een bedrag van 38.500 euro aan verschillende projecten in Memmingen op het gebied van jeugd, cultuur en opleiding. Onder toeziend oog van burgemeester Ivo Holzinger reikte Stefan van Dorsser, directeur van het crematorium Memmingen, in totaal 38.500 euro uit. Een deel daarvan ging naar het kinderziekenhuis Memmingen voor een nieuwe speelplaats. Ook de rooms-katholieke St. Josefkerk kreeg een cheque voor de renovatie van de gevel. De stedelijke scholengemeenschap Memmingen en de contactgroep voor gehandicapten in Memmingen (de Behinderten-Kontaktgruppe Memmingen e.V.) kregen eveneens een cheque voor de opknapbeurt van een vleugel en als bijdrage voor de aanschaf van een nieuw vervoermiddel.

Krematorium Memmingen
“Sinds de opening in 2006 vervult Krematorium Memmingen een bijzonder belangrijke rol voor veel mensen in Memmingen en omgeving“, zegt Henry Keizer, bestuursvoorzitter van ‘de Facultatieve Groep’. “Op grond van dit belang en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn wij verheugd een bijdrage te kunnen leveren aan deze waardevolle projecten die alle inwoners van Memmingen ten gunste komen.”Krematorium Memmingen, dat deel uitmaakt van ‘de Facultatieve Groep’, opende in oktober 2006 de deuren aan de Waldfriedhofstraße 4a. De jarenlange ervaring en uitgebreide kennis waarover ‘de Facultatieve Groep’ beschikt, garanderen dat rouwdiensten in crematorium Memmingen op een waardige manier plaatsvinden. Centraal daarbij staat optimale service met ruimte voor persoonlijke inbreng om de wensen van de overledene en de nabestaanden te vervullen.