Van links naar rechts Stefan van Dorsser (directeur Krematorium Rees), Patrick De Meyer (Voorzitter Raad van Bestuur ‘de Facultatieve Groep’, Christoph Gerwers (burgemeester gemeente Rees) en Heinz Streuff (Stadsontwikkeling gemeente Rees).

Ter gelegenheid van de bouw van Krematorium Rees is op 8 november op het terrein aan de Grüttweg een zogenaamd ‘bouwbord’ onthuld. Het bord werd onthuld door de burgemeester van Rees  Christoph Gerwers (stadsontwikkeling gemeente Rees) en Patrick De Meyer, bestuursvoorzitter van ‘de Facultatieve Groep’ dat het crematorium bouwt en ook de dienstverlening zal verzorgen. Naar verwachting is de bouw van Krematorium Rees, dat één van de meest duurzame crematoria van Duitsland wordt, najaar 2022 gereed.

Kwaliteit in dienstverlening en respect
“Onze organisatie staat al meer dan honderd jaar voor optimale dienstverlening”, zegt Patrick De Meyer, bestuursvoorzitter van ‘de Facultatieve Groep’. “Hoge kwaliteit, samenwerking en respect voor de overledenen en nabestaanden hebben altijd de hoogste prioriteit. Als de bouw volgens planning kan blijven verlopen, verwachten we dat Krematorium Rees in het najaar van 2022 de eerste plechtigheid mag verzorgen.”

Modern en duurzaam
“Krematorium Rees wordt een zowel modern als duurzaam gebouw met onder meer een intieme aula, een condoleanceruimte met uitgebreide mogelijkheden voor catering, twee rouwkamers waar nabestaanden afscheid kunnen nemen van hun dierbare en een sfeervolle foyer waar de gasten ontvangen worden”, stelt Stefan van Dorsser, Geschäfstführer van Krematorium Rees. “Dankzij de state of the art crematie oven met warmte terugwinning kan Krematorium Rees straks aan de strengste milieueisen voldoen. Bovendien gebruikt de installatie Biogas (CO2 neutraal aardgas) én wordt deze voorzien van systeem waarmee de uitstoot van stikstof wordt gereduceerd. Ook wordt het gebouw voorzien van een milieuvriendelijk sedumdak met zonnepanelen. Daarmee wordt het een van de meest duurzame crematoria van Duitsland.”