De Franse uitvaartorganisatie Funecap neemt per 21 december de activiteiten van de Facultatieve over. Het gaat daarbij om de elf crematoria in drie landen, FT (Facultatieve Technologies) met vestigingen over de hele wereld en alle andere activiteiten.

Hoogste kwaliteit
“Ik ben zeer verheugd met Funecap als aandeelhouder”, zegt Patrick De Meyer, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Facultatieve. “Om de continuïteit van onze Groep voor de lange termijn te borgen, waren we ons al langer aan het oriënteren om een aandeelhouder te vinden met dezelfde visie op het leveren van de hoogste kwaliteit, respect, vertrouwen en partnerschap zoals dat ook bij de Facultatieve al ruim honderd jaar centraal staat. Met Funecap ben ik er van overtuigd dat we daar goed in geslaagd zijn.”

Geen veranderingen
De overname betekent weliswaar dat de Facultatieve een andere aandeelhouder krijgt, in de dagelijkse praktijk zal er niets veranderen. “Alles blijft zoals het is. Iedereen mét en voor wie wij mogen werken zal op de Facultatieve kunnen blijven vertrouwen zoals zij dat altijd gedaan heeft. Alle werkmaatschappijen blijven bovendien onder hun huidige naam herkenbaar. En ook op het personele vlak zal er niets veranderen”, zegt Patrick De Meyer die er aan toevoegt dat hij de Facultatieve blijft leiden als bestuursvoorzitter.

Krachtige organisatie
“De overname past perfect in onze strategie om toonaangevend te zijn in alle landen waar wij aanwezig zijn. De Facultatieve is een bekende en krachtige organisatie met wereldwijd ervaring en met precies dezelfde waarden als Funecap. Ze denken net zo over hoge kwaliteit en dienstverlening zoals wij dat doen. Daarnaast heeft de Facultatieve consistente en specifieke kennis in alle landen waar ze actief is”, aldus Thierry Gisserot en Xavier Thoumieux, de CEO’s en oprichters van Funecap.

Alle specifieke kennis en slagkracht wordt de komende periode gebruikt om ook de zeven crematoria die Funecap eerder dit jaar in Nederland overnam onder de vlag van de Facultatieve uit te laten groeien met als doel de kwaliteit van dienstverlening aan families en nabestaanden voortdurend verder te kunnen verbeteren.

Funecap
Funecap – met het hoofdkantoor in Parijs – is een internationale uitvaartorganisatie met de ambitie te groeien tot dé toonaangevende uitvaartspecialist in elk land waar ze actief is en waar hoogstaande kwaliteit en vertrouwen altijd centraal staan. Op dit moment is Funecap actief in vier landen (Frankrijk, België, Italië en Nederland) met ruim 85 crematoria, een netwerk in Frankijk van zo’n 600 kantoren en ruim 200 uitvaartcentra.