Na een verbouwing van bijna een jaar is het Krematorium Köln op 11 augustus 2020 heropend door de Keulse Oberbürgermeisterin Henriette Reker en Patrick De Meyer, voorzitter Raad van Bestuur van ‘de Facultatieve Groep’. Na een uitgebreide Europese aanbesteding koos Köln in december 2018 voor ‘de Facultatieve Groep’ als exploitant van het Krematorium in Köln (1937). In augustus 2019 kon worden begonnen met de ingrijpende renovatie om het Krematorium te moderniseren en aan te passen aan de eisen van de huidige tijd. Krematorium Köln is het derde crematorium binnen ‘de Facultatieve Groep’ in Duitsland.

“We zijn trots, blij en dankbaar voor het vertrouwen dat de stad Keulen in ons stelt”, zegt Patrick De Meyer. “Keulen is de vierde stad van Duitsland en kan terugkijken op een rijk verleden. Daarbij past een crematorium dat aan de eisen van de tijd voldoet, zodat de inwoners van Keulen en omgeving de gelegenheid hebben om op hun eigen wijze afscheid te kunnen nemen van hun dierbaren in hun eigen stad.”

Modernisering en uitbreiding dienstverlening

“De wensen van families rond de uitvaart veranderen”, stelt Patrick De Meyer. “Voor ons hebben kwaliteit van dienstverlening, optimale samenwerking en respect voor overledenen en nabestaanden de hoogste prioriteit. In het kader van de renovatie van Krematorium Köln is de dienstverlening uitgebreid met onder meer een sfeervolle aula die de mogelijkheden biedt om de plechtigheid te personaliseren. Daarnaast beschikt het crematorium nu over een intieme familiekamer waar de naaste familie voor het afscheid in alle rust bij elkaar kan komen.”

Techniek en milieu

“Naast piëteit, waardigheid en respect, zijn ook het milieu en een zo laag mogelijk energieverbruik voor ons van groot belang. We hebben daarom in het crematorium in Keulen een van de oude crematieovens vervangen door twee state of the art installaties van Facultatieve Technologies. Deze volledig computergestuurde crematieovens voldoen dankzij hun filtertechnologie, laag energieverbruik en technologie voor de reductie van emissies aan de meest strenge milieueisen.”

www.krematoriumkoeln.de