slider-home-crematoria
slider-crematie-milieu2
slider-automatisering-trobit
slider-communicatie

TroBit exposant op Regiobeurs Uitvaart 2017 in Houten

TroBit, specialist in uitvaartsoftware, is exposant tijdens de Regiobeurs Uitvaart 2017 op woensdag 8 en donderdag 9 november in Expo Houten (Meidoornkade 24, 3992 AE Houten).

Ontwikkelingen in uitvaartsoftware
Stefan van Dorsser van TroBit: “Met UitvaartSuite, BegraafplaatsLite en UitvaartLite hebben wij software ontwikkeld voor elke uitvaartorganisatie. Zo hebben we speciaal voor starters UitvaartLite ontwikkeld, een professioneel en gebruikersvriendelijk pakket met een gunstige prijsstelling. Ook voor grotere uitvaartondernemers en begraafplaatsen en crematoria hebben wij passende oplossingen.
Natuurlijk vertellen we de bezoekers tijdens de Regiobeurs ook graag over de meest recente updates op het gebied van uitvaartsoftware, waaronder de door ons ontwikkelde apps.”

Netwerkevenement
De Regiobeurs Uitvaart is een b2b-beurs die al meer dan twintig jaar georganiseerd wordt door diverse gerenommeerde toeleveranciers binnen de uitvaartbranche. Onder het motto ‘bijblijven en bijpraten’ kunnen professionals op een ontspannen manier netwerken in een omgeving waar de jongste uitvaart-innovaties gepresenteerd worden. Daarmee is de Regiobeurs voor de uitvaartbranche inmiddels een belangrijk en inspirerend netwerkevenement.

Bezoekers
Entree, parkeren en catering zijn gratis. Woensdag 8 november is de beurs geopend van 11:00 uur tot 21:00 uur en donderdag 9 november van 10:00 uur tot 18:00 uur. Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar www.regiobeurs.com

19 oktober, 2017|

Uitvaartondernemers zeer positief over Krematorium Niederrhein Willich

Begin september organiseerde Krematorium Niederrhein Willich weer een regionale bijeenkomst voor uitvaartondernemers uit de omgeving van Willich. Deze informele bijeenkomst was met ruim 90 bezoekers erg geslaagd. Veel ondernemers waren benieuwd naar de mogelijkheden van het crematorium.

Er was een uitgebreide rondleiding door het monumentale crematorium. Hierbij konden de gasten natuurlijk ook een kijkje nemen in de crematieruimte, waar ze uitleg kregen over de milieuvriendelijke installatie. De reacties waren positief. Na de rondleiding was er voor de gasten gelegenheid om met elkaar en de medewerkers van het crematorium te praten, onder het genot van diverse gerechten en drankjes.

7 september, 2017|

Geslaagde tweede editie Westerveld Fair

Op zondag 11 juni organiseerde Begraafplaats& Crematorium Westerveld voor de tweede keer de ‘Westerveld Fair’. Honderden mensen bezochten de sfeervolle buitenfair tijdens deze zonnige zondag. Er klonken zeer positieve reacties van bezoekers en exposanten.

Kunst & Natuur
Tijdens de Fair was een gevarieerd aanbod van exposanten aanwezig met producten en diensten op het gebied van kunst, ambacht en natuur. “Fijn om het park eens op een hele andere manier te ervaren. Het is ook zo mooi, middenin het groen. Er waren bijzondere kunstwerken te bekijken en eventueel te koop, net zoals allerlei planten, kruiden en bloemen. Ik vond het een hele sfeervolle invulling van mijn zondagmiddag!”, aldus één van de bezoekers.

Uit vervlogen tijden
Op het veld was ook een buitenaula, waar bezoekers konden luisteren naar muziek en korte toneelstukken. De ‘tribune’ werd goed bezet, want Jan Jacob Slauerhoff, Frits Portielje en Heintje en Louis Davids vertelden bevlogen verhalen over hun geschiedenis en de link die ze hebben met Gedenkpark Westerveld. Marsmelody verzorgde live muziek en een valkenier was aanwezig met prachtige roofvogels en uilen. “We organiseren de Fair om mensen op een gemoedelijke manier te laten kennismaken met ons gedenkpark”, vertelt Carla Bosua, directeur van Begraafplaats & Crematorium Westerveld, “en dat is zeker gelukt. De mooie producten van de exposanten, de voorstellingen, de catering en natuurlijk het prachtige weer zorgden voor een hele prettige sfeer.”

29 juni, 2017|

Halte Driehuis-Westerveld laat oude tijden herleven

Met de opening van de HOV-lijn op 2 april jl beschikt Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6, Driehuis) weer over een ‘eigen’ halte: Driehuis-Westerveld. Daarmee is Westerveld via het nieuwe tracé tussen station Haarlem en IJmuiden met het openbaar vervoer optimaal bereikbaar. “Hiermee herleven ook nog eens oude tijden”, vertelt Westerveld-directeur Carla Bosua terugkijkend op de lange historie. “Al in 1889 had Westerveld een eigen treinhalte voor een speciale rouwtrein tussen Amsterdam en de begraafplaats. Dat we na al die jaren nu weer een halte Driehuis-Westerveld hebben is toch wel heel bijzonder.”

Optimale bereikbaarheid
Vanaf heden rijdt de bestaande buslijn 75 over het nieuwe tracé. Na de zomer gaat R-net lijn 385 rijden, deze vervangt dan lijn 75. “Westerveld had al een prima bereikbaarheid. Maar met deze HOV-lijn komen bezoekers echt tot de voordeur. Daarmee zijn we met het openbaar vervoer nu ook optimaal bereikbaar”, vertelt Carla Bosua.

7 april, 2017|

Opnames laatste serie Penoza op Westerveld

penoza-25-kopie

 

Net als voor de opnamen voor de eerdere series van ‘Penoza’ kozen de makers van de succesvolle misdaadserie ook voor het vijfde (en laatste) seizoen weer voor Westerveld als decor van een aantal scenes. Er werden opnamen gemaakt voor de koepel en in de monumentale aula die in 1936 door Dudok ontworpen werd. De serie wordt naar verwachting uitgezonden vanaf september 2017.

Penoza gaat over de Nederlandse onderwereld waarin de keuzes met betrekking tot familie, loyaliteit en geld op het scherp van de snede worden gemaakt. Penoza wordt verteld als een familiesage met Carmen (Monic Hendrickx) – een werkende moeder met een uitzonderlijk beroep – aan het hoofd. Naast diverse nominaties voor onder andere het scenario en een Beeld en Geluid Award voor hoofdrolspeelster Monic Hendrickx, is van de serie inmiddels ook een Amerikaanse, Poolse en Russische versie.

16 december, 2016|

Troostrijke gedenkavond in Gedenkpark Westerveld

All images © 2016 - Robert Aarts Photography - All rights reserved

Op 2 november organiseerde Begraafplaats & Crematorium Westerveld een bijzondere herdenkingsavond in het gedenkpark. Op verschillende plekken was er muziek en konden er bloembollen ter nagedachtenis geplant worden. Kinderen beplakten kaarsjes met stickertjes en langs de verlichte looproute waren gedichten te lezen. Ook was er een bloemenwand en konden de ruim 4500 bezoekers een kaarsje opsteken en het plaatsen op de ‘kaarsentrap’. De KRO-NCRV verzorgde een tv-registratie vanaf Westerveld, bekijk hier de uitzending:
http://www.npo.nl/voor-wie-steek-jij-een-kaarsje-op/02-11-2016/KN_1685582

Gezamenlijk herdenken
“Het biedt troost samen herinneringen op te halen en te merken dat je niet alleen staat”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. “Saamhorig, en toch heel intiem. Daarom organiseerden wij ook dit jaar weer een gedenkavond om iedereen de mogelijkheid te bieden om een kaarsje op te steken ter nagedachtenis aan een geliefd persoon.”

Voor wie steek jij een kaarsje op?
Tijdens het programma ‘Voor wie steek jij een kaarsje aan?’ – gepresenteerd door Anita Witzier – stond herdenken centraal. Er werden verhalen verteld over dierbare overledenen. In de binnentuin van het crematorium zongen bekende Nederlandse artiesten, zoals Maan en Niels Geusebroek, troostrijke liederen.

3 november, 2016|