slider-home-crematoria
slider-crematie-milieu2
slider-automatisering-trobit
slider-communicatie
Nieuws 2018-05-17T12:40:35+00:00

Veel belangstelling voor FT tijdens BEFA

FT was in mei prominent aanwezig tijdens BEFA 2018 (10-12 mei) in Messe Düsseldorf (Duitsland). De vele duizenden bezoekers aan deze vierjaarlijkse internationale vakbeurs waren zeer geïnteresseerd in de volledig geautomatiseerde installaties die FT over de gehele wereld levert, zodat crematoria aan de strengste milieuwetgeving kunnen voldoen.

5 juni, 2018|

Crematorium Duisburg kiest voor FT

 Veilig, efficiënt, stil en betrouwbaar. De ervaringen met de eerste High Speed Cremulator waren zo goed, dat het crematorium in Duisburg in maart niet alleen een tweede asmolen, maar ook een Ash Transfer Cabinet van FT in gebruik heeft genomen. “De High Speed Cremulator is zeer stil, betrouwbaar en bijzonder snel”, aldus Thomas Lewen, technisch directeur van het crematorium. “De as wordt in slechts drie minuten verwerkt, waarna met de Ash Transfer Cabinet de asbus stofvrij kan worden gevuld. Wij werken graag met deze machines. Deze asbehandelingsunit is voor onze medewerkers zeer eenvoudig te bedienen en zorgt bovendien voor een veilige werkomgeving.”

1 mei, 2018|

Veel aandacht voor FT tijdens Tanexpo 2018

Als wereldwijd marktleider op het gebied van het ontwerpen, bouwen en onderhouden van crematieovens en verbrandingsinstallaties was FT (Facultatieve Technologies) van 5 t/m 7 april jl. aanwezig tijdens de Tanexpo in Bologna (Italië). Op deze beurs, die eens per twee jaar wordt georganiseerd, kwamen professionals uit 55 landen bijeen.

Veel klanten en belangstellenden werden op de stand bijgepraat over de modernste state of the art technieken en mogelijkheden.

 

30 april, 2018|

Geslaagde Regiobeurs Uitvaart 2018

TroBit, specialist in uitvaartsoftware, was als exposant aanwezig tijdens de Regiobeurs Uitvaart 2018 op woensdag 11 april in het Aviodrome Lelystad.

Stefan van Dorsser van TroBit: “Tijdens de Regiobeurs hebben we bezoekers geïnformeerd over onze uitvaartsoftware. Startende ondernemers waren geïnteresseerd in Uitvaart Lite, maar ook voor onze andere producten gericht op uitvaartondernemers en begraafplaatsen en crematoria was belangstelling. Met onze klanten spraken wij over de meest recente updates van onze software, waaronder de door ons ontwikkelde apps.”

Netwerkevenement
De Regiobeurs Uitvaart is een b2b-beurs die al meer dan twintig jaar georganiseerd wordt door diverse gerenommeerde toeleveranciers binnen de uitvaartbranche. Onder het motto ‘bijblijven en bijpraten’ kunnen professionals op een ontspannen manier netwerken in een omgeving waar de jongste uitvaart-innovaties gepresenteerd worden. Daarmee is de Regiobeurs voor de uitvaartbranche inmiddels een belangrijk en inspirerend netwerkevenement.

18 april, 2018|

Mount Pleasant (Canada) verbruikt 50% minder gas dankzij FT

Mount Pleasant Group in Canada (sinds 1826) – met zowel begraafplaatsen, crematoria als mausolea in de ‘Greater Toronto Area’ – is leidend als het gaat om zorg aan nabestaanden, innovatie in techniek & dienstverlening én duurzaamheid. Vanuit die uitgangspunten koos Mount Pleasant enige jaren terug na maandenlang onderzoek voor FT.

Inmiddels heeft FT de installaties in de crematoria van Mount Pleasant naar volle tevredenheid vervangen. In The Mount Pleasant Group 2017 Annual Review spreekt Mount Pleasant er onder meer met trots over dat zij dankzij de installaties van FT niet alleen 50% minder gas verbruikt, maar nu ook voldoet aan de strengste milieuwetgeving. En dáár zijn wij als FT dan weer heel trots op. Klik hier.

 

 

21 december, 2017|

Winterse Lichtjesavond op Moscowa

Op vrijdag 8 december vond in Gedenkpark Moscowa de jaarlijkse Lichtjesavond plaats. Veel mensen trotseerden het winterse weer en bezochten het gedenkpark, dat door kaarsen en fakkels sfeervol verlicht was.

De Lichtjesavond werd georganiseerd door Begraafplaats & Crematorium Moscowa, Coöperatie DELA, Uitvaartverzorging Kramer en medewerkers van de Eusebiusparochie. Iedereen was welkom om een dierbare(n) te herdenken. Het Binnenstadskoor en doedelzakspelers verzorgden sfeervolle muziek. “We kregen bij aankomst een kaarsje en mijn kinderen een mooi sterretje”, vertelde een van de bezoekers. “Het sneeuwde en de wind was koud, maar door de mooie sfeer en het samenzijn was het toch een hele warme avond. ”

14 december, 2017|