Nieuws2018-05-17T12:40:35+00:00

Funecap neemt activiteiten de Facultatieve over

De Franse uitvaartorganisatie Funecap neemt per 21 december de activiteiten van de Facultatieve over. Het gaat daarbij om de elf crematoria in drie landen, FT (Facultatieve Technologies) met vestigingen over de hele wereld en alle andere activiteiten.

Hoogste kwaliteit
“Ik ben zeer verheugd met Funecap als aandeelhouder”, zegt Patrick De Meyer, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Facultatieve. “Om de continuïteit van onze Groep voor de lange termijn te borgen, waren we ons al langer aan het oriënteren om een aandeelhouder te vinden met dezelfde visie op het leveren van de hoogste kwaliteit, respect, vertrouwen en partnerschap zoals dat ook bij de Facultatieve al ruim honderd jaar centraal staat. Met Funecap ben ik er van overtuigd dat we daar goed in geslaagd zijn.”

Geen veranderingen
De overname betekent weliswaar dat de Facultatieve een andere aandeelhouder krijgt, in de dagelijkse praktijk zal er niets veranderen. “Alles blijft zoals het is. Iedereen mét en voor wie wij mogen werken zal op de Facultatieve kunnen blijven vertrouwen zoals zij dat altijd gedaan heeft. Alle werkmaatschappijen blijven bovendien onder hun huidige naam herkenbaar. En ook op het personele vlak zal er niets veranderen”, zegt Patrick De Meyer die er aan toevoegt dat hij de Facultatieve blijft leiden als bestuursvoorzitter.

Krachtige organisatie
“De overname past perfect in onze strategie om toonaangevend te zijn in alle landen waar wij aanwezig zijn. De Facultatieve is een bekende en krachtige organisatie met wereldwijd ervaring en met precies dezelfde waarden als Funecap. Ze denken net zo over hoge kwaliteit en dienstverlening zoals wij dat doen. Daarnaast heeft de Facultatieve consistente en specifieke kennis in alle landen waar ze actief is”, aldus Thierry Gisserot en Xavier Thoumieux, de CEO’s en oprichters van Funecap.

Alle specifieke kennis en slagkracht wordt de komende periode gebruikt om ook de zeven crematoria die Funecap eerder dit jaar in Nederland overnam onder de vlag van de Facultatieve uit te laten groeien met als doel de kwaliteit van dienstverlening aan families en nabestaanden voortdurend verder te kunnen verbeteren.

Funecap
Funecap – met het hoofdkantoor in Parijs – is een internationale uitvaartorganisatie met de ambitie te groeien tot dé toonaangevende uitvaartspecialist in elk land waar ze actief is en waar hoogstaande kwaliteit en vertrouwen altijd centraal staan. Op dit moment is Funecap actief in vier landen (Frankrijk, België, Italië en Nederland) met ruim 85 crematoria, een netwerk in Frankijk van zo’n 600 kantoren en ruim 200 uitvaartcentra.

21 december, 2022|

Opening Crématorium Aigle

i

Met de onthulling van een kunstwerk door de ‘Municipal’ van de gemeente Aigle Fabrice Cottier en Patrick De Meyer, voorzitter van de Raad van Bestuur van ‘de Facultatieve Groep’, is Crématorium Aigle  op 10 juni geopend.  “Al meer dan honderd jaar staat ‘de Facultatieve Groep’ voor optimale dienstverlening”, zegt Patrick De Meyer. “Hoge kwaliteit, samenwerking en respect voor de overledene en nabestaanden hebben altijd de hoogste prioriteit.”

Voor meer informatie : www.crematoriumaigle.ch

Fabrice Cottier (l) en Patrick De Meyer

15 juni, 2022|

FT aanwezig op Funéraire 2021

Als wereldwijd marktleider op het gebied van het ontwerpen, bouwen en onderhouden van crematieovens en verbrandingsinstallaties was FT (Facultatieve Technologies) van 17 t/m 19 november jl. aanwezig tijdens de tweejaarlijkse vakbeurs Funéraire in Parijs (le Bourget).

In de stand – ingericht met veel groen – konden wij tal van bezoekers bijpraten over de laatste stand van de techniek.

23 december, 2021|

Bouw Krematorium Rees naar verwachting najaar 2022 gereed

Van links naar rechts Stefan van Dorsser (directeur Krematorium Rees), Patrick De Meyer (Voorzitter Raad van Bestuur ‘de Facultatieve Groep’, Christoph Gerwers (burgemeester gemeente Rees) en Heinz Streuff (Stadsontwikkeling gemeente Rees).

Ter gelegenheid van de bouw van Krematorium Rees is op 8 november op het terrein aan de Grüttweg een zogenaamd ‘bouwbord’ onthuld. Het bord werd onthuld door de burgemeester van Rees  Christoph Gerwers (stadsontwikkeling gemeente Rees) en Patrick De Meyer, bestuursvoorzitter van ‘de Facultatieve Groep’ dat het crematorium bouwt en ook de dienstverlening zal verzorgen. Naar verwachting is de bouw van Krematorium Rees, dat één van de meest duurzame crematoria van Duitsland wordt, najaar 2022 gereed.

Kwaliteit in dienstverlening en respect
“Onze organisatie staat al meer dan honderd jaar voor optimale dienstverlening”, zegt Patrick De Meyer, bestuursvoorzitter van ‘de Facultatieve Groep’. “Hoge kwaliteit, samenwerking en respect voor de overledenen en nabestaanden hebben altijd de hoogste prioriteit. Als de bouw volgens planning kan blijven verlopen, verwachten we dat Krematorium Rees in het najaar van 2022 de eerste plechtigheid mag verzorgen.”

Modern en duurzaam
“Krematorium Rees wordt een zowel modern als duurzaam gebouw met onder meer een intieme aula, een condoleanceruimte met uitgebreide mogelijkheden voor catering, twee rouwkamers waar nabestaanden afscheid kunnen nemen van hun dierbare en een sfeervolle foyer waar de gasten ontvangen worden”, stelt Stefan van Dorsser, Geschäfstführer van Krematorium Rees. “Dankzij de state of the art crematie oven met warmte terugwinning kan Krematorium Rees straks aan de strengste milieueisen voldoen. Bovendien gebruikt de installatie Biogas (CO2 neutraal aardgas) én wordt deze voorzien van systeem waarmee de uitstoot van stikstof wordt gereduceerd. Ook wordt het gebouw voorzien van een milieuvriendelijk sedumdak met zonnepanelen. Daarmee wordt het een van de meest duurzame crematoria van Duitsland.”

11 november, 2021|

Opening nieuw gedeelte gedenkpark Moscowa

Op de foto links bestuursvoorzitter van ‘de Facultatieve Groep’ P. De Meyer en rechts B. Roelofs – wethouder in Arnhem.

Met de onthulling van het beeld ‘De Omarming’ verrichtten de Arnhemse wethouder B. Roelofs en bestuursvoorzitter P. De Meyer van ‘de Facultatieve Groep’ op 21 mei de officiële opening van een nieuw gedeelte in het gedenkpark Moscowa (Arnhem). Op het nieuw aangelegde deel is ruimte voor enkele honderden nieuwe graven. Wethouder Roelofs: “Moscowa is een bekende en belangrijke plek voor veel Arnhemmers. Het is een plek die emoties oproept en troost kan bieden. Daarnaast vind ik het een prachtig, sfeervol park, echt passend bij Arnhem. Het was dan ook een eer om het nieuwe gedeelte van Moscowa te mogen openen.”

Van begraafplaats naar begraafpark
Het nieuwe deel, dat altijd al onderdeel was van Moscowa maar waar nooit eerder begraven is, is sinds 2017 nieuw ingericht en volledig landschappelijk ingepast als een natuurlijk onderdeel van Moscowa zoals bepaald in het Masterplan 2007 zoals door de gemeente Arnhem en Moscowa is vastgesteld om de kwaliteit te garanderen én de identiteit van Moscowa te behouden. De uitvoering van dit ‘Masterplan 2007 – 2030: van begraafplaats naar begraafpark’ verloopt stap voor stap. Zo werd eerder een groot aantal monumentale grafstenen gerenoveerd, zijn door het hele park diverse groenstructuren hersteld én is de entree naar het monumentale rooms katholieke gedeelte aangepast.

Islamitisch begraven
“Met het nieuwe gedeelte van circa één hectare verdeeld over vijf individuele velden is er nu ruimte voor enkele honderden nieuwe graven”, vertelt locatiemanager André Kruijmer. “In de afgelopen periode zijn al enkele Islamitische overledenen begraven. Moscowa heeft sinds 1970 een Islamitisch gedeelte waar inmiddels geen ruimte meer is. Vooralsnog zullen op het nieuwe veld alleen Islamitische graven worden uitgegeven.”

31 mei, 2021|

Wandelen tijdens Weekend van de Begraafplaats

In het kader van het landelijke Weekend van de Begraafplaats – met dit jaar als thema ‘Begraafplaatsen: vol liefde’- bieden Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Driehuis) en Begraafplaats & Crematorium Moscowa (Arnhem) bijzondere wandelingen.

Individuele wandelingen
“Omdat groepswandelingen en -activiteiten vanwege coronamaatregelen nu niet mogelijk zijn, verwelkomen we bezoekers graag op een andere manier”, vertelt Carla Bosua, directeur van beide locaties. “Onze mooie gedenkparken zijn namelijk heel geschikt voor een wandeling alleen of met een klein groepje. Met een plattegrond en beschrijving kan iedereen zelf ontdekken dat ook onze begraafplaatsen ‘vol liefde’ zijn”.

Westerveld
Westerveld biedt op 30 mei een bijzondere wandeling door natuur en langs talloze monumenten. Voor de wandeling is een routebeschrijving verkrijgbaar in Petit Café Westerveld. Medewerkers ontvangen wandelaars graag op het terras, waar ook iets kan worden gegeten en gedronken.

Moscowa
In het gedenkpark van Moscowa is een speciale route gemaakt, langs graven die ‘vol liefde’ zijn voor een dierbare, maar ook voor bijvoorbeeld een hobby, dier of beroep. De wandeling is heel geschikt om alleen of met een klein groepje te doen. In Theehuis Moscowa is een plattegrond te verkrijgen, waar de route duidelijk op aangegeven is.

www.bc-westerveld.nl
www.moscowa.nl

25 mei, 2021|
Ga naar de bovenkant