All images © 2016 - Robert Aarts Photography - All rights reserved

Op 2 november organiseerde Begraafplaats & Crematorium Westerveld een bijzondere herdenkingsavond in het gedenkpark. Op verschillende plekken was er muziek en konden er bloembollen ter nagedachtenis geplant worden. Kinderen beplakten kaarsjes met stickertjes en langs de verlichte looproute waren gedichten te lezen. Ook was er een bloemenwand en konden de ruim 4500 bezoekers een kaarsje opsteken en het plaatsen op de ‘kaarsentrap’. De KRO-NCRV verzorgde een tv-registratie vanaf Westerveld, bekijk hier de uitzending:
http://www.npo.nl/voor-wie-steek-jij-een-kaarsje-op/02-11-2016/KN_1685582

Gezamenlijk herdenken
“Het biedt troost samen herinneringen op te halen en te merken dat je niet alleen staat”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. “Saamhorig, en toch heel intiem. Daarom organiseerden wij ook dit jaar weer een gedenkavond om iedereen de mogelijkheid te bieden om een kaarsje op te steken ter nagedachtenis aan een geliefd persoon.”

Voor wie steek jij een kaarsje op?
Tijdens het programma ‘Voor wie steek jij een kaarsje aan?’ – gepresenteerd door Anita Witzier – stond herdenken centraal. Er werden verhalen verteld over dierbare overledenen. In de binnentuin van het crematorium zongen bekende Nederlandse artiesten, zoals Maan en Niels Geusebroek, troostrijke liederen.