Op zondag 9 oktober organiseerde Begraafplaats & Crematorium Westerveld – onderdeel van ‘de Facultatieve Groep’ – een herfstwandeling. Ruim honderd mensen wandelden mee. Een paardentram bracht en haalde bezoekers van de beurs Leven & Sterven, die ook deze zondag plaatsvond.

Deskundige gidsen begeleidden de wandelaars langs bijzondere monumenten, omringd door natuurschoon in deze bijzondere tijd van het jaar. Ook bezochten de bezoekers een deel van het monumentale gebouw waarbij de crematieruimte, die normaal niet toegankelijk is, ook werd bezocht. “Ik had nooit verwacht dat een gedenkpark zo mooi kon zijn”, vertelde één van de bezoekers achteraf. “We zagen allerlei bijzondere monumenten, verscholen in de herfstnatuur…en dat met prachtig zonnig weer. Echt een ervaring.”

Met paardentram naar de beurs
Op deze dag werd op Landgoed Duin & Kruidberg (naast Westerveld) ook een uitvaartbeurs georganiseerd: Leven & Sterven, waar Westerveld ook aanwezig was. Bezoekers werden met een paardentram van en naar de beurs gebracht.

b