Ondanks alle uitdagingen in het mondiale economische klimaat laat ‘de Facultatieve Groep’ in 2015 in alle opzichten positieve resultaten zien. Zo steeg de omzet met 1,9 miljoen naar 93,4 miljoen euro en nam het resultaat toe met ruim 35% tot 4,7 miljoen euro. Ook het aantal plechtigheden dat door ‘de Facultatieve Groep’ verzorgd mocht worden, nam toe met meer dan 8% tot 17.383.

“Het verslagjaar liet in verschillende landen een voorzichtig economisch herstel zien”, zegt Henry Keizer, voorzitter van de Raad van Bestuur van ‘de Facultatieve Groep’. “Dat herstel was echter niet overal even sterk. Met eigen vestigingen en medewerkers in veel verschillende landen zijn wij wereldwijd actief en daarom extra gevoelig voor mondiale ontwikkelingen en individuele nationale economische trends. Het is daarom extra verheugend dat wij dankzij de flexibiliteit van onze Groep en onze medewerkers uitstekende prestaties kunnen laten zien.”

Hoogwaardige dienstverlening
Met ruim 9.000 crematies verzorgde ‘de Facultatieve Groep’ in het verslagjaar bijna 10% van de totaal uitgevoerde crematies in Nederland. Hierbij is het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige dienstverlening gericht op de wensen van families altijd uitgangspunt. Facultatieve Deutschland mocht in 2015 bijna 8.000 crematies verzorgen (2014: 7.000).

Door heel Frankrijk verzorgden de medewerkers van Hygeco Post Mortem Assistance (PMA) in 2015 zo’n 16.000 vervoersbewegingen en verrichtten zij meer dan 110.000 thanatopraxie behandelingen. Daarnaast mochten ruim 22.000 overledenen de laatste verzorging van hen ontvangen. Hygeco Producten en Funeralia realiseerden voor ziekenhuizen, pathologische instituten en laboratoria over de gehele wereld verschillende grote projecten.

In het verslagjaar boekte Facultatieve Technologies (FT) opnieuw indrukwekkende successen in de Verenigde Staten en Canada, terwijl ook op de relatief nieuwe Australische markt mooie resultaten behaald zijn.