Krematorium Memmingen schonk begin juli 2016 een bedrag van 27.000 euro aan verschillende projecten in Memmingen op het gebied van jeugd, cultuur en opleiding. Onder toeziend oog van burgemeester Ivo Holzinger reikte Stefan van Dorsser, directeur van het crematorium Memmingen, in totaal 27.000 euro uit. Een deel daarvan ging naar de vrijwillige brandweer Memmingen om gewenste aankopen van te doen. Ook de Förderverein Reichshainschule voor speciaal onderwijs ontving een cheque voor verschillende aankopen (voetbaltafel, klimtoestel, basketbalkorf). De kinderopvang Zollergraben kreeg een cheque voor de aanschaf van een speeltoestel voor buiten. Daarnaast gingen er cheques naar de Tierschutzverein Memmingen und Umgebung e. V., de Bismarckschule, BBZ vakonderwijs en de Johann-Bierwith-Schule.

Krematorium Memmingen
“Sinds de opening in 2006 vervult Krematorium Memmingen een bijzonder belangrijke rol voor veel mensen in Memmingen en omgeving“, zegt Henry Keizer, bestuursvoorzitter van ‘de Facultatieve Groep’. “Op grond van dit belang en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn wij verheugd een bijdrage te kunnen leveren aan deze waardevolle projecten die alle inwoners van Memmingen ten gunste komen.”Krematorium Memmingen, dat deel uitmaakt van ‘de Facultatieve Groep’, opende in oktober 2006 de deuren aan de Waldfriedhofstraße 4a. De jarenlange ervaring en uitgebreide kennis waarover ‘de Facultatieve Groep’ beschikt, garanderen dat rouwdiensten in crematorium Memmingen op een waardige manier plaatsvinden. Centraal daarbij staat optimale service met ruimte voor persoonlijke inbreng om de wensen van de overledene en de nabestaanden te vervullen.

2016-07-04 Spendenübergabe Krematorium 500

(Foto: Wehr/Pressestelle Stadt Memmingen)