Op zondag 5 juni organiseerde Begraafplaats & Crematorium Westerveld voor het eerst de ‘Westerveld Fair’. Honderden mensen bezochten de sfeervolle buitenfair tijdens deze zonnige zondag. De reacties van bezoekers en exposanten waren zeer positief, natuur en kunst waren in harmonie met elkaar verbonden.

Gemoedelijk gedenkpark
Tijdens de Fair was een gevarieerd aanbod van exposanten aanwezig met producten en diensten op het gebied van kunst, ambacht en natuur. “De omgeving hier is zo mooi”, aldus één van de bezoekers. “Fijn om het park eens op een hele andere manier te ervaren. De sfeer was ook heel prettig, met echt mooie producten, muziek en toneel. En mijn dochters zijn druk bezig geweest met het beschilderen van vogelhuisjes, leuk!

Toneelstukken en valkenier
Op het veld was ook een buitenaula, waar bezoekers konden luisteren naar muziek en korte toneelstukken. De stoeltjes waren steeds bezet, want Multatuli, Aletta Jacobs, Anthony Fokker en Berlage wisten vol overgave te vertellen over hun geschiedenis en – uiteraard – de link die ze hebben met Gedenkpark Westerveld. Geboeid luisterden de bezoekers naar hun verhalen, die werden afgewisseld met muzikale optredens van Marsmelody en Cigale. Ook verzorgde valkenier Mart Schrieken demonstraties met roofvogels en uilen. Hij vertelde over de vogels en de trainingen die ze krijgen. Enthousiaste vrijwilligers uit het publiek mochten helpen tijdens de demonstraties.

“De Fair is precies geworden wat we hadden gehoopt”, vertelt Carla Bosua, directeur van Begraafplaats & Crematorium Westerveld. “We wilden mensen op een andere manier kennis laten maken met het gedenkpark en volgens mij is dat goed gelukt. De mooie producten van de exposanten, de voorstellingen, de catering en natuurlijk het prachtige weer zorgden voor een hele gemoedelijke sfeer.