open avond BKOp 24 maart organiseerde Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp voor het eerst een Open Avond. Vele bezoekers kwamen langs voor een uitgebreide rondleiding. De reacties waren enorm positief.

De behoefte is er
Alex de Fretes, algemeen assistent van Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp, nam een groep bezoekers onder zijn hoede: “Mensen kwamen heel gericht op deze avond af. Met persoonlijke wensen die ze wilden bespreken, of met vragen waar ze al langer mee zaten. Ik merkte echt dat er behoefte is aan een avond als deze, een avond om in alle rust een open gesprek te kunnen voeren. De bezoekers, maar ook zeker wij als medewerkers, gingen met een voldaan gevoel naar huis.”

Heel divers
“Er kwam een heel divers gezelschap”, vertelt Sietse de Vries, locatiemanager. “Zo was er een meneer, die kritische vragen stelde over onze mogelijkheden. Gedurende het gesprek bleek dat zijn vrouw ziek was en hij zich aan het oriënteren was. Hij bedankte me voor de rust die ik hem heb kunnen geven in zijn zoektocht. Er waren ook mensen die ‘gewoon’ benieuwd waren naar De Boskamp en er was bijvoorbeeld een uitvaartverzorger in opleiding, die wilde zien hoe alles hier werkt.”

Sietse de Vries is erg tevreden over de avond: “Van tevoren wisten we niet wat we konden verwachten, maar het was echt enorm waardevol. Vooral de opzet van de avond, klein en informeel, werd als heel prettig ervaren. Mensen voelden zich op hun gemak en konden en durfden al hun vragen te stellen. Ook voor ons was het nuttig. Wij horen zo weer even persoonlijk wat mensen willen en welke onduidelijkheden er zijn. Dit is zeker niet de laatste Open Avond die we organiseren!”