Westerveld - wandel

Wandelnetwerk Noord-Holland heeft onlangs een nieuwe route samengesteld in de omgeving van Driehuis. De wandeling doet ook Begraafplaats & Crematorium Westerveld – onderdeel van ‘de Facultatieve Groep’ – aan, dat naast een gedenkpark ook een prachtig wandelgebied is.

Een wandeling door Gedenkpark Westerveld is bijzonder. Het voormalige ‘buiten’ werd eind 19de eeuw door een aantal Amsterdamse notabelen gekocht dat er een begraafplaats stichtte. De bekende landschapsarchitect Zocher tekende voor het ontwerp. Nu wandelt u er over prachtige paden in een groene oase van rust. U wordt verrast door de weelderige natuur en de bijzondere monumenten. Bijna honderdvijftig jaar cultuurhistorie in een uniek, heuvelachtig duingebied; een ontdekkingstocht waard.

Petit Café Westerveld
Bij de entree van Westerveld ligt Petit Café Westerveld; een sfeervol café waar bezoekers en wandelaars iets kunnen eten en drinken. Wij bieden hier een speciaal wandelaarsarrangement: prettig voordat u aan de wandeling over Westerveld begint, of misschien juist een fijn rustmoment voor daarna. Het Petit Café is zeven dagen per week geopend; maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur, u bent van harte welkom.

Route
Het startpunt van de wandeling is Station Driehuis. Hier eindigt de route (na 6,25 kilometer) ook weer. U vindt de wandeling hier. Op deze website is ook meer informatie te vinden over de route en het wandelnetwerk – een initiatief van de samenwerkende gemeenten en terreinbeheerders in Noord-Holland.