Crematorium Dieren, onderdeel van ‘de Facultatieve Groep’, organiseerde op 17 februari 2016 voor het eerst een Inloopavond, waarbij belangstellenden zonder afspraak konden binnenwandelen. Er was veel belangstelling; bezoekers waren positief over dit nieuwe initiatief.

Persoonlijke gesprekken
Crematorium Dieren organiseerde deze avond om dé vragen te beantwoorden die voor mensen belangrijk zijn. “Ik was heel benieuwd of ze in Dieren de muziek wel hadden die ik ooit op mijn eigen uitvaart wil laten horen. Samen met een medewerker heb ik dat uitgezocht, en ja hoor; ze hebben het gewoon. Ik ben weer gerustgesteld. Fijn dat het zo kan.” vertelt één van de bezoekers. Voor een andere mevrouw is zo’n avond heel belangrijk: “ik wilde heel graag in alle rust de aula even zien en wat foto’s maken. Die wil ik laten zien aan mijn ernstig zieke man. Heel verdrietig, maar toch ben ik blij dat we ook het afscheid zelf kunnen inrichten. En dit soort verzoeken doe je toch liever op een rustig tijdstip en in een persoonlijk gesprek, zoals vanavond.”

Volgende Inloopavond op 18 mei
Behalve deze specifieke vragen is het natuurlijk ook mogelijk algemene informatie te krijgen, of gewoon eens rond te kijken in het gedenkpark. Een goede oriëntatie is heel verstandig en daarom organiseert Crematorium Dieren deze Inloopavonden. Tijdens de volgende Inloopavond op 18 mei 2016(17.30 – 19.30 uur) is iedereen weer van harte welkom.

inloopavond Dieren 17-02-2016 450