kaars LichtjesavondOp vrijdag 11 december vond in Gedenkpark Moscowa de jaarlijkse Lichtjesavond plaats. Bijna 4000 mensen trotseerden de regen en bezochten het verlichte gedenkpark. Nabestaanden konden kaarsjes plaatsen of een geschreven herinnering ophangen in de herdenkingsboom. Ook was er een ‘gedichtenpad’. Het Binnenstadskoor en doedelzakspelers zorgden voor sfeervolle muziek.

Lampionnen in het gedenkpark
In de Lindenzaal werden gedichten voorgedragen. Ook verzorgde harpiste Nanja Bakker mooie muziek. De bezoekers kwamen in grote getalen, ondanks het slechte weer. “Zo bijzonder om te zien dat iedereen zoveel moeite doet om te komen”, vertelt André Kruijmer, locatiemanager van Moscowa. “En de reacties zijn zo mooi, bezoekers zijn dankbaar dat wij deze avond organiseren.”  Alle kinderen kregen bij binnenkomst een lampion. “Er kwamen zoveel kinderen mee dat het gedenkpark al snel gekleurd was door alle lampionnen, een heel mooi en warm gezicht.”