avondlichtDierenCrematorium Dieren organiseerde op 27 november de Avond van het Licht. Bijna vierhonderd mensen bezochten het sfeervol verlichte gedenkpark.

Ondanks het gure weer was de sfeer tijdens de avond heel warm. De vele bezoekers liepen via een met fakkels en vuurkorven verlichte route door het park. Tijdens de wandeling zong het koor Akkoord prachtige liederen en werden woorden van troost gesproken. Een doedelzakspeler bracht op verschillende momenten muziek ten gehore, terwijl een pianist en zanger op bijzondere wijze het oplaten van wensballonnen begeleidden.

“Vooraf wist ik niet wat ik kon verwachten”, aldus één van de bezoekers, “maar de avond heeft me verrast. De muziek en woorden maakten veel indruk. En ondanks het verdriet en gemis voelde het samen herdenken heel fijn. Ik was niet alleen, ook al kende ik de meeste andere bezoekers niet. Een troostrijke avond.”