image-2

Op maandag 2 november organiseerde Begraafplaats & Crematorium Westerveld, onderdeel van ‘de Facultatieve Groep’, in Driehuis een bijzondere herdenkingsavond in het gedenkpark. Tijdens deze avond, waarbij iedereen hun dierbaren kon gedenken, was het monumentale park sfeervol verlicht. Op verschillende plekken was er muziek en konden er bloembollen ter nagedachtenis geplant worden. Kinderen beplakten kaarsjes met speciale stickertjes en langs de verlichte looproute waren gedichten te lezen. Ook was er een speciale bloemenwand en konden de ruim 3500 bezoekers een kaarsje opsteken en het plaatsen op de speciale ‘kaarsentrap’. Vanwege de unieke uitstraling had de KRO-NCRV ervoor gekozen om – net als vorig jaar – vanaf Westerveld een live-uitzending te verzorgen.

Gezamenlijk herdenken
“Wij merken dat gezamenlijk herdenken iets is waar steeds meer behoefte aan is”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. “Het biedt troost samen herinneringen op te halen en te merken dat je niet alleen staat. Saamhorig, en toch heel intiem. Daarom organiseerden wij ook dit jaar weer een gedenkavond om iedereen de mogelijkheid te bieden om een kaarsje op te steken ter nagedachtenis aan een geliefd persoon.”

KRO-NCRV had vanwege de unieke uitstraling van het gedenkpark ervoor gekozen vanaf Westerveld een live-uitzending te verzorgen. Tijdens het programma ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’ – gepresenteerd door Anita Witzier – stond herdenken centraal. Er werden verhalen verteld over dierbare overledenen. In de binnentuin van het crematorium zongen bekende Nederlandse artiesten, zoals Mathilde Santing en Xander de Buisonjé, troostrijke liederen. U kunt de uitzending hier terugkijken.