alomGedenken

Op zondag 25 oktober werd op De Boskamp de herdenking ‘Alom Gedenken’ georganiseerd. De herdenking is bedoeld voor eenieder die een dierbare heeft verloren. Bijna zeshonderd mensen bezochten het sfeervolle gedenkpark.

Tijdens de avond was er gelegenheid een kaarsje aan te steken en een gedenksteentje te plaatsen. Ook waren er bijzondere gedenkzakjes, met een kaars en foto van een dierbare. In het met kaarsen en fakkels verlichte gedenkpark wandelden de vele bezoekers rustig in een groepje of juist alleen. Tijdens de wandeling luisterden ze naar persoonlijke liederen door verschillende koren. Ook was er een dansgroep en werden gedichten voorgedragen.

Alom Gedenken werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. Sietse de Vries, locatiemanager van Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp, merkt dat er een behoefte is: “Samen gedenken, met elkaar, in zo’n bijzondere en sfeervolle omgeving, doet echt iets. Ondanks het verdriet en onderwerp geeft zo’n avond toch een heel warm gevoel en helpt het nabestaanden met de verwerking”.

Alom Gedenken werd georganiseerd door Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp, Uitvaartverzorgingen Geerts en Achaat, Uitvaartzorg Assen, steenhouwerij Engberts, Platform Levensbeschouwelijke Organisaties Assen en de Gemeente Assen.