image-3Al sinds de oprichting in 1874 is ‘de Facultatieve Groep’ nauw verbonden met Den Haag. Zo bleef het hoofdkantoor gedurende al die jaren in de residentie gevestigd. In dat kader is ‘de Facultatieve Groep’ de trotse hoofdsponsor van de tentoonstelling ‘Held op Sokkel’ in het Haags Historisch Museum.

De tentoonstelling, die op 2 oktober jl. geopend werd door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix, wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van de Geschiedkundige Vereniging Die Haghe. Ook verscheen het boek ‘Den Haag in Beelden’.

In Den Haag staan verspreid over de hele stad meer dan vijfhonderd bijzondere beelden. Een deel daarvan is opgericht ter herinnering aan belangrijke (vaderlandse) gebeurtenissen en aan bekende personen. Van Willem van Oranje, Johan van Oldenbarnevelt, Hugo de Groot en Koningin Wilhelmina tot Willem Drees, Louis Couperus, Wim Kan en Aad Mansveld.

De tentoonstelling ‘Held op Sokkel’ in het Haags Historische Museum duurt nog t/m 14 februari 2016:
Korte Vijverberg 7
Den Haag
www.haagshistorischmuseum.nl