“Het jaar 2014 was een jaar met positieve ontwikkelingen voor onze Groep. Een groeiend aantal families in Nederland én in Duitsland koos voor de persoonlijke dienstverlening in onze crematoria en begraafplaatsen”, zegt Henry Keizer, voorzitter van de Raad van Bestuur van ‘de Facultatieve Groep’. “Bovendien boekte Facultatieve Technologies belangwekkende successen op de markten in de Verenigde Staten en Canada. Onder de moeilijke economische omstandigheden van 2014 wisten onze medewerkers mooie resultaten te realiseren. Met eigen vestigingen en activiteiten over de gehele wereld hebben mondiale economische ontwikkelingen effect op álle activiteiten van onze Groep”, stelt Henry Keizer. “Ik ben dan ook verheugd en trots dat wij een positief resultaat van € 3.5 miljoen na belastingen kunnen laten zien. Het laat de veerkracht van onze Groep én die van onze medewerkers zien.”

Het aantal plechtigheden dat ‘de Facultatieve Groep’ mocht verzorgen steeg in 2014 met 5% tot 16.054.“Door het aanbieden van hoogwaardige dienstverlening, toegesneden op persoonlijke wensen, konden we ons marktaandeel in Nederland van rond de 10% handhaven. Facultatieve Deutschland verzorgde in 2014 bijna 7.000 crematies (2013: 6.000), waardoor ons marktaandeel in Duitsland verder toenam.”

Facultatieve Technologies blijft zich positief ontwikkelen. “De combinatie van ontwerpen, bouwen en het onderhoud van de installaties wordt steeds belangrijker. Dankzij eigen serviceteams in verschillende landen én onze zelf ontwikkelde software die op afstand diagnoses kan stellen en wijzigingen kan doorvoeren, kan altijd snel en efficiënt gewerkt worden. Nieuwe producten worden – vaak samen met cliënten – ontwikkeld voor het vinden van de beste oplossing binnen een project.”

Met het verzorgen van ruim 19.000 overledenen, meer dan 100.000 thanatopraxie behandelingen en zo’n 16.000 vervoersbewegingen liet Hygeco Post Mortem Assistance in 2014 een verdere versteviging van de groei in Frankrijk zien.