In het kader van de landelijke Week van de Begraafplaats, van 30 mei t/m 7 juni, organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6, Driehuis) op donderdag 4 juni een bijzondere wandeling door het monumentale gedenkpark. De wandeling – onder leiding van deskundige gidsen – voert langs bijzondere monumenten en toont de schoonheid en natuur van het park. De wandeling begint om 18.45 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Aanmelden kan tot 1 juni via info@bc-westerveld.nl.

Geschiedenis
De avondwandeling is een unieke ervaring. De geschiedenis van Westerveld is namelijk nauw verweven met de historie van begraven (en cremeren) in Nederland. Dat is terug te zien in de verschillende graven, zerken, monumenten en de mausolea. Én veel bekende mensen vonden op Westerveld hun laatste rustplaats. Kunstenaars, politici, hervormers, pioniers, maar ook mensen uit de radio- en televisiewereld.

Eerste Nederlandse lid van ASCE
De Week van de Begraafplaats wordt van 30 mei t/m 7 juni georganiseerd op initiatief van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) en de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE), om het publiek vertrouwder te maken met alle aspecten die begraafplaatsen bieden. Volgens de ASCE zijn begraafplaatsen belangrijk als cultureel erfgoed. Zo ook Westerveld. Als één van de eerste particuliere begraafplaatsen van ons land (1888) en het eerste crematorium van Nederland (1913) is het niet vreemd dat Westerveld in 2010 als eerste begraafplaats in Nederland mocht toetreden tot de ASCE. Andere leden zijn onder andere Moscowa in Arnhem, het monumentale Père Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelonaen Cimitero del Verano in Rome