week van de begraafplaatsIn het kader van de landelijke Week van de Begraafplaats (van 30 mei t/m 7 juni) organiseert Begraafplaats & Crematorium Moscowa op donderdag 4 juni een bijzondere wandeling door het gedenkpark. De route – onder leiding van deskundige gidsen – voert onder meer langs bijzondere bomen en natuur, maar ook langs unieke monumenten, graven van bekende Arnhemmers en het hoogste punt van Arnhem. De wandeling begint om 19.00 uur bij de voormalige beheerderswoning op Moscowa aan de Waterbergseweg 20.

Wandelen op Moscowa
Niet alleen als échte Arnhemse begraafplaats, maar ook op natuur- en (kunst) historisch gebied is Moscowa de moeite van een bezoek meer dan waard. Moscowa is een (monumentaal) gedenkpark met een historie die terug gaat naar 1873. Vanwege de soms al erg oude graven en de grote verscheidenheid in het landschap heeft het park ook een grote cultuurhistorische waarde. Niet voor niets mocht Moscowa zich als tweede begraafplaats in Nederland aansluiten bij de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE). Lid van deze prestigieuze organisatie van bijzondere begraafplaatsen zijn onder andere Père-Lachaise in Parijs, Montjuïc in Barcelona, Cimitero del Verano in Rome en Westerveld in Driehuis (gemeente Velsen).

‘Week van de Begraafplaats’
De wandeling werd georganiseerd in het kader van de ‘Week van de Begraafplaats’, die op initiatief van de Association of Significant Cemeteries (ASCE) al jaren in Europa wordt georganiseerd. Vorig jaar voor het eerst ook in Nederland.