penozaVanwege de prachtige ligging en de haast on-Nederlandse uitstraling is het niet vreemd dat Begraafplaats & Crematorium Westerveld regelmatig gevraagd wordt als ‘decor’ voor televisie- en filmopnamen. Tal van programma- en filmmakers kozen, en kiezen nog steeds voor Westerveld als locatie voor hun producties.

Zo was Westerveld onlangs de opnamelocatie voor het vierde seizoen van de succesvolle Nederlandse misdaadserie Penoza. Op verschillende plekken in het gedenkpark werden opnamen gemaakt. Het was niet de eerste keer dat de cast van deze goed bekeken serie neerstreek op Westerveld. Al drie keer eerder werd het gedenkpark uitgekozen vanwege de monumentale uitstraling, de prachtige paden door het heuvelachtige landschap en de serene rust.

In de serie spelen Nederlands beste actrices en acteurs, onder wie hoofdrolspeelster Monic Hendrickx (Carmen van Walraven). Het vierde seizoen van deze populaire tv-serie wordt in het najaar van 2015 uitgezonden.