vliegeniers1Op 14 april jl bracht een B25 bommenwerper boven Begraafplaats & Crematorium Moscowa een eregroet bij de herdenking van drie Britse militairen die 75 jaar, vlak voor de Duitse inval in Nederland sneuvelden. De drie vliegeniers – Horace Gaulterus Graham-Hogg, John Rose Proctor en James Shuttleworth – sneuvelden in een luchtgevecht op 14 april 1940 vlakbij Babberich. Kort daarna werden ze met militaire eer begraven op Moscowa, een plechtigheid die destijds grote belangstelling trok.

De herdenking op 14 april vond plaats op initiatief van Jim Shuttleworth die daarmee precies 75 jaar na het luchtgevecht zijn oom wilde eren. Tijdens de indrukwekkende herdenking, die begeleid werd door doedelzakspelers, werden kransen gelegd door onder andere de familie, de Britse defensie-attaché en schoolkinderen.

Klik hier voor een videoverslag van de herdenking van RTV Arnhem.

vliegeniers2