slider-home-crematoria
slider-crematie-milieu2
slider-funeralia
slider-home-logistiek
slider-automatisering-trobit
slider-communicatie

Uitvaartondernemers zeer positief over Krematorium Niederrhein Willich

Begin januari organiseerde Krematorium Niederrhein Willich een regionale bijeenkomst voor uitvaartondernemers en hun medewerkers. Deze informele bijeenkomst werd druk bezocht. Veel ondernemers waren benieuwd naar de mogelijkheden van het crematorium.
Er was een uitgebreide rondleiding door het monumentale crematorium. Hierbij konden de gasten natuurlijk ook een kijkje nemen in de crematieruimte, waar ze uitleg kregen over de milieuvriendelijke installatie. De reacties waren positief. Na de rondleiding was er voor de gasten gelegenheid om met elkaar en de medewerkers van het crematorium te praten, onder het genot van winterse gerechten.

16 januari, 2017|

Opnames laatste serie Penoza op Westerveld

penoza-25-kopie

 

Net als voor de opnamen voor de eerdere series van ‘Penoza’ kozen de makers van de succesvolle misdaadserie ook voor het vijfde (en laatste) seizoen weer voor Westerveld als decor van een aantal scenes. Er werden opnamen gemaakt voor de koepel en in de monumentale aula die in 1936 door Dudok ontworpen werd. De serie wordt naar verwachting uitgezonden vanaf september 2017.

Penoza gaat over de Nederlandse onderwereld waarin de keuzes met betrekking tot familie, loyaliteit en geld op het scherp van de snede worden gemaakt. Penoza wordt verteld als een familiesage met Carmen (Monic Hendrickx) – een werkende moeder met een uitzonderlijk beroep – aan het hoofd. Naast diverse nominaties voor onder andere het scenario en een Beeld en Geluid Award voor hoofdrolspeelster Monic Hendrickx, is van de serie inmiddels ook een Amerikaanse, Poolse en Russische versie.

16 december, 2016|

Troostrijke gedenkavond in Gedenkpark Westerveld

All images © 2016 - Robert Aarts Photography - All rights reserved

Op 2 november organiseerde Begraafplaats & Crematorium Westerveld een bijzondere herdenkingsavond in het gedenkpark. Op verschillende plekken was er muziek en konden er bloembollen ter nagedachtenis geplant worden. Kinderen beplakten kaarsjes met stickertjes en langs de verlichte looproute waren gedichten te lezen. Ook was er een bloemenwand en konden de ruim 4500 bezoekers een kaarsje opsteken en het plaatsen op de ‘kaarsentrap’. De KRO-NCRV verzorgde een tv-registratie vanaf Westerveld, bekijk hier de uitzending:
http://www.npo.nl/voor-wie-steek-jij-een-kaarsje-op/02-11-2016/KN_1685582

Gezamenlijk herdenken
“Het biedt troost samen herinneringen op te halen en te merken dat je niet alleen staat”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. “Saamhorig, en toch heel intiem. Daarom organiseerden wij ook dit jaar weer een gedenkavond om iedereen de mogelijkheid te bieden om een kaarsje op te steken ter nagedachtenis aan een geliefd persoon.”

Voor wie steek jij een kaarsje op?
Tijdens het programma ‘Voor wie steek jij een kaarsje aan?’ – gepresenteerd door Anita Witzier – stond herdenken centraal. Er werden verhalen verteld over dierbare overledenen. In de binnentuin van het crematorium zongen bekende Nederlandse artiesten, zoals Maan en Niels Geusebroek, troostrijke liederen.

3 november, 2016|

2 november: samen herdenken in Gedenkpark Westerveld

kaarsen-kopie

Op woensdag 2 november organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6 in Driehuis) een bijzondere gedenkavond. Van 18.30 tot 20.00 uur biedt Westerveld de gelegenheid om gezamenlijk te herdenken en in het verlichte park bijvoorbeeld een kaarsje op te steken. Ook is er op verschillende plaatsen live muziek en is er een sfeervolle looproute met daarlangs troostrijke gedichten. Iedereen is welkom.

“Het gezamenlijk herdenken van onze dierbaren is iets waar steeds meer behoefte aan is”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. “Het biedt troost samen herinneringen op te halen en te merken dat je niet alleen staat. Saamhorig, en toch heel intiem. Daarom organiseren wij net als vorig jaar weer een gedenkavond om iedereen de mogelijkheid te bieden om een kaarsje op te steken ter nagedachtenis.”

TV-registratie ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’
Ook dit jaar heeft KRO-NCRV ervoor gekozen om vanwege de unieke uitstraling van het gedenkpark een tv-registratie te verzorgen van de gedenkavond. Tijdens het programma ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’ staat herdenken centraal. Verhalen worden verteld en de Nederlandse artiesten Giovanca, Maan, René van Kooten en Niels Geusebroek brengen troostrijke liedjes ten gehore. De presentatie is in handen van Anita Witzier.

25 oktober, 2016|

‘Wat een prachtige wandeling’

Op zondag 9 oktober organiseerde Begraafplaats & Crematorium Westerveld – onderdeel van ‘de Facultatieve Groep’ – een herfstwandeling. Ruim honderd mensen wandelden mee. Een paardentram bracht en haalde bezoekers van de beurs Leven & Sterven, die ook deze zondag plaatsvond.

Deskundige gidsen begeleidden de wandelaars langs bijzondere monumenten, omringd door natuurschoon in deze bijzondere tijd van het jaar. Ook bezochten de bezoekers een deel van het monumentale gebouw waarbij de crematieruimte, die normaal niet toegankelijk is, ook werd bezocht. “Ik had nooit verwacht dat een gedenkpark zo mooi kon zijn”, vertelde één van de bezoekers achteraf. “We zagen allerlei bijzondere monumenten, verscholen in de herfstnatuur…en dat met prachtig zonnig weer. Echt een ervaring.”

Met paardentram naar de beurs
Op deze dag werd op Landgoed Duin & Kruidberg (naast Westerveld) ook een uitvaartbeurs georganiseerd: Leven & Sterven, waar Westerveld ook aanwezig was. Bezoekers werden met een paardentram van en naar de beurs gebracht.

b

11 oktober, 2016|

Bezoek Westerveld en Crematorium Dieren tijdens Open Monumentendag

open mon dagOp zondag 11 september 2016 nemen Crematorium Dieren en Begraafplaats & Crematorium Westerveld deel aan de landelijke Open Monumentendag. Crematorium Dieren is ook op zaterdag 10 september geopend. In beide gedenkparken is een (monumentale) wandeling te maken. Iedereen is van harte welkom.

Monumentaal gedenkpark Westerveld
De wandeling door het monumentale gedenkpark van Westerveld is onderdeel van het Wandelnetwerk Noord-Holland. Een routebeschrijving is verkrijgbaar in Petit Café Westerveld, deze dag geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Het gedenkpark zelf is geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

In het Petit café Westerveld bent u welkom voor meer informatie en voor een kop koffie of thee met lekkernij of ons speciale wandelarrangement. Tijdens Open Monumentendag is hier ook het boek ‘Westerveld, een monumentale ontdekkingstocht’ verkrijgbaar voor slechts € 12,50. Bij gebruik van een consumptie in het Petit Café geldt zelfs een speciale prijs van € 9,50 

Natuur en monumenten bij Crematorium Dieren
Op zaterdag en zondag 10 en 11 september 2016 kunt u van 10.00 tot 17.00 uur een wandeling maken door het natuurrijke gedenkpark. Crematorium Dieren is het tweede crematorium van Nederland (1954) en is daarmee een symbool voor de geschiedenis en ontwikkeling van cremeren. Met de unieke ligging in een bosrijke omgeving is Crematorium Dieren echt een onderdeel van de omgeving. Behalve een crematorium en cultureel erfgoed is het gedenkpark ook een prachtig wandelgebied, met rust, natuur en vele bijzondere monumenten als decor.

Columbarium Erica is een monument op zichzelf. Het columbarium kreeg de monumentenstatus vanwege de uitzonderlijke architectuur en het bijzondere ontwerp waarbij rekening is gehouden met lichtinval en symmetrie.

Iconen en symbolen
Het landelijke thema van de Open Monumentendag is Iconen en symbolen; beelden of tekens die ons iets bijzonders willen vertellen. Monumenten kunnen een iconische waarde hebben, omdat ze symbool staan voor onze cultuur en nauw verbonden zijn met onze identiteit. Veelal is in het ontwerp gebruik gemaakt van verschillende symbolen: tekenend voor de tijd, de religie of overtuiging van de overledene.

1 september, 2016|