slider-home-crematoria
slider-crematie-milieu2
slider-automatisering-trobit
slider-communicatie

Halte Driehuis-Westerveld laat oude tijden herleven

Met de opening van de HOV-lijn op 2 april jl beschikt Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6, Driehuis) weer over een ‘eigen’ halte: Driehuis-Westerveld. Daarmee is Westerveld via het nieuwe tracé tussen station Haarlem en IJmuiden met het openbaar vervoer optimaal bereikbaar. “Hiermee herleven ook nog eens oude tijden”, vertelt Westerveld-directeur Carla Bosua terugkijkend op de lange historie. “Al in 1889 had Westerveld een eigen treinhalte voor een speciale rouwtrein tussen Amsterdam en de begraafplaats. Dat we na al die jaren nu weer een halte Driehuis-Westerveld hebben is toch wel heel bijzonder.”

Optimale bereikbaarheid
Vanaf heden rijdt de bestaande buslijn 75 over het nieuwe tracé. Na de zomer gaat R-net lijn 385 rijden, deze vervangt dan lijn 75. “Westerveld had al een prima bereikbaarheid. Maar met deze HOV-lijn komen bezoekers echt tot de voordeur. Daarmee zijn we met het openbaar vervoer nu ook optimaal bereikbaar”, vertelt Carla Bosua.

7 april, 2017|

Uitvaartondernemers zeer positief over Krematorium Niederrhein Willich

Begin januari organiseerde Krematorium Niederrhein Willich een regionale bijeenkomst voor uitvaartondernemers en hun medewerkers. Deze informele bijeenkomst werd druk bezocht. Veel ondernemers waren benieuwd naar de mogelijkheden van het crematorium.
Er was een uitgebreide rondleiding door het monumentale crematorium. Hierbij konden de gasten natuurlijk ook een kijkje nemen in de crematieruimte, waar ze uitleg kregen over de milieuvriendelijke installatie. De reacties waren positief. Na de rondleiding was er voor de gasten gelegenheid om met elkaar en de medewerkers van het crematorium te praten, onder het genot van winterse gerechten.

16 januari, 2017|

Opnames laatste serie Penoza op Westerveld

penoza-25-kopie

 

Net als voor de opnamen voor de eerdere series van ‘Penoza’ kozen de makers van de succesvolle misdaadserie ook voor het vijfde (en laatste) seizoen weer voor Westerveld als decor van een aantal scenes. Er werden opnamen gemaakt voor de koepel en in de monumentale aula die in 1936 door Dudok ontworpen werd. De serie wordt naar verwachting uitgezonden vanaf september 2017.

Penoza gaat over de Nederlandse onderwereld waarin de keuzes met betrekking tot familie, loyaliteit en geld op het scherp van de snede worden gemaakt. Penoza wordt verteld als een familiesage met Carmen (Monic Hendrickx) – een werkende moeder met een uitzonderlijk beroep – aan het hoofd. Naast diverse nominaties voor onder andere het scenario en een Beeld en Geluid Award voor hoofdrolspeelster Monic Hendrickx, is van de serie inmiddels ook een Amerikaanse, Poolse en Russische versie.

16 december, 2016|

Troostrijke gedenkavond in Gedenkpark Westerveld

All images © 2016 - Robert Aarts Photography - All rights reserved

Op 2 november organiseerde Begraafplaats & Crematorium Westerveld een bijzondere herdenkingsavond in het gedenkpark. Op verschillende plekken was er muziek en konden er bloembollen ter nagedachtenis geplant worden. Kinderen beplakten kaarsjes met stickertjes en langs de verlichte looproute waren gedichten te lezen. Ook was er een bloemenwand en konden de ruim 4500 bezoekers een kaarsje opsteken en het plaatsen op de ‘kaarsentrap’. De KRO-NCRV verzorgde een tv-registratie vanaf Westerveld, bekijk hier de uitzending:
http://www.npo.nl/voor-wie-steek-jij-een-kaarsje-op/02-11-2016/KN_1685582

Gezamenlijk herdenken
“Het biedt troost samen herinneringen op te halen en te merken dat je niet alleen staat”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. “Saamhorig, en toch heel intiem. Daarom organiseerden wij ook dit jaar weer een gedenkavond om iedereen de mogelijkheid te bieden om een kaarsje op te steken ter nagedachtenis aan een geliefd persoon.”

Voor wie steek jij een kaarsje op?
Tijdens het programma ‘Voor wie steek jij een kaarsje aan?’ – gepresenteerd door Anita Witzier – stond herdenken centraal. Er werden verhalen verteld over dierbare overledenen. In de binnentuin van het crematorium zongen bekende Nederlandse artiesten, zoals Maan en Niels Geusebroek, troostrijke liederen.

3 november, 2016|

2 november: samen herdenken in Gedenkpark Westerveld

kaarsen-kopie

Op woensdag 2 november organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6 in Driehuis) een bijzondere gedenkavond. Van 18.30 tot 20.00 uur biedt Westerveld de gelegenheid om gezamenlijk te herdenken en in het verlichte park bijvoorbeeld een kaarsje op te steken. Ook is er op verschillende plaatsen live muziek en is er een sfeervolle looproute met daarlangs troostrijke gedichten. Iedereen is welkom.

“Het gezamenlijk herdenken van onze dierbaren is iets waar steeds meer behoefte aan is”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. “Het biedt troost samen herinneringen op te halen en te merken dat je niet alleen staat. Saamhorig, en toch heel intiem. Daarom organiseren wij net als vorig jaar weer een gedenkavond om iedereen de mogelijkheid te bieden om een kaarsje op te steken ter nagedachtenis.”

TV-registratie ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’
Ook dit jaar heeft KRO-NCRV ervoor gekozen om vanwege de unieke uitstraling van het gedenkpark een tv-registratie te verzorgen van de gedenkavond. Tijdens het programma ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’ staat herdenken centraal. Verhalen worden verteld en de Nederlandse artiesten Giovanca, Maan, René van Kooten en Niels Geusebroek brengen troostrijke liedjes ten gehore. De presentatie is in handen van Anita Witzier.

25 oktober, 2016|

‘Wat een prachtige wandeling’

Op zondag 9 oktober organiseerde Begraafplaats & Crematorium Westerveld – onderdeel van ‘de Facultatieve Groep’ – een herfstwandeling. Ruim honderd mensen wandelden mee. Een paardentram bracht en haalde bezoekers van de beurs Leven & Sterven, die ook deze zondag plaatsvond.

Deskundige gidsen begeleidden de wandelaars langs bijzondere monumenten, omringd door natuurschoon in deze bijzondere tijd van het jaar. Ook bezochten de bezoekers een deel van het monumentale gebouw waarbij de crematieruimte, die normaal niet toegankelijk is, ook werd bezocht. “Ik had nooit verwacht dat een gedenkpark zo mooi kon zijn”, vertelde één van de bezoekers achteraf. “We zagen allerlei bijzondere monumenten, verscholen in de herfstnatuur…en dat met prachtig zonnig weer. Echt een ervaring.”

Met paardentram naar de beurs
Op deze dag werd op Landgoed Duin & Kruidberg (naast Westerveld) ook een uitvaartbeurs georganiseerd: Leven & Sterven, waar Westerveld ook aanwezig was. Bezoekers werden met een paardentram van en naar de beurs gebracht.

b

11 oktober, 2016|